TJÄNSTER


 
Mark

FÖRFATTARINTERVJUERBland det roligaste jag vet är att komma in i huvudet på andra skrivande människor.

Här är ett urval av de författarintervjuer jag har gjort för Vi Läser, Selma Stories och Baaam.

Vad gör du när du tvivlar på dig själv som författare?

– Ofta när jag börjar skriva något så känns det till en början helt otroligt. På måndagsmorgonen kan jag tänka: Jag har äntligen lärt mig det här yrket! Ge mig Augustpriset i morgon! Och på tisdagsmorgonen tänker jag: Det här är straffbart dåligt. Att jag ens har tänkt något annat är skamligt. Jag försöker få fatt i den där självhatsrösten och skriva ut den. Vad säger den? Antagligen: Du är värdelös, du kommer aldrig lyckas. Då brukar jag tänka, jaha, det var bara det. Jag tatuerar inte in vad den rösten säger.

Jonas Hassen Khemiri, ur en intervju på Selma Stories.
Har du något särskilt råd att ge till personer som vill skriva?

– När jag var yngre trodde jag att jag var tvungen att bli mer som andra som skrev eller spelade. Jag fattade inte att just det som är jag är det som gör mig intressant. Slipa inte bort dig själv. Utveckla delarna av dig som skiljer dig från massan. Erfarenheter, bakgrund och uttryckssätt. Det goda, det onda. Använd det. Jag har varit journalist, jag kommer från norra Sverige, jag har min dialekt och allt det bejakar jag. Om du vill skriva musik utan att kunna spela ett instrument, gör det. Om du vill skriva långa texter till ett enda ackord så kanske det är din musik. Det bästa du kan göra när du skapar är att bejaka det du själv är.

Annika Norlin, ur en intervju på Baaam.

Mark

BÖRJA SKRIVA


Varmt välkommen till en digital kurshelg i april där vi, genom samtal, föreläsningar, skrivövningar, egen skrivtid, textsamtal och uppläsningar, skapar ett skrivande rum.

Vi kommer att ge grundläggande föreläsningar om skrivhantverk, så som gestaltning, dialog, karaktärsbygge, dramaturgi och vändpunkter. Vi kommer även prata om hur man kan leva ett skrivande liv – oavsett om det är för att bli utgiven författare eller för att komma ikapp sig själv.

Som bonus erbjuds 20 minuters individuell handledning med en av oss.

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på kreativt skrivande eller till dig som skrivit förut och vill ge ditt skrivande ny näring. Vi vill att det skrivande rummet ska vara varmt. Därför fokuserar vi på utforskandet framför prestationen. Vår förhoppning är att det sammanhang vi skapar under helgen lever vidare även efter kursen.

Kursen ges digitalt, via Zoom, så du kan bo var som helst för att delta. Allt du behöver för att delta är en dator med mikrofon, bra internetuppkoppling och Zoom (laddas ner kostnadsfritt).

Datum & tider: 
16-18 april 2021
fredag: 15.00-18.00
lördag: 9.00-17.00 (lunchpaus 12.00-13.00)
söndag: 9.00-17.00 (lunchpaus 12.00-13.00)
totalt 17 timmar

Pris:
2950 kr (ink. moms)

Vid behov kan betalningen delas upp på flera fakturor.

Jobbar du litterärt och har eget företag eller enskild firma är kursen avdragsgill. 
Bokning: 
Maila skrivmedyrsaochflora@gmail.com. Då skickar vi en bokningsbekräftelse och en faktura, så skicka med din adress. 

Från och med att du fått bokningsbekräftelsen har du 14 dagars ångerrätt. Efter det är anmälan till kursen bindande.

Om du avbokar efter ångerfristen försöker vi hitta en ersättare, annars behåller vi halva avgiften och du får tillbaka halva.

Blir du så sjuk att du inte kan delta får du avgiften tillbaka mot uppvisande av sjukintyg.

– Ni är så kunniga och delar kunskapen med oss på ett så lättförståeligt och inspirerande sätt. Det märks så tydligt att ni brinner för det här – inte bara för skrivandet, utan för att förmedla kunskapen kring skrivandet till andra. Det är ovärderligt i undervisningssammanhang! Ni ger oss skrivlust och skrivglädje. Dessutom är ni generösa och varma människor som lägger grund för en god kommunikation mellan oss deltagare. Tidigare kursdeltagare

Kan du inte delta men vill ha information om kommande kurser? Skriv upp dig på vår maillista här.

#SKRIVMEDYRSAOCHFLORA


Mark

SKRIV DIN ROMAN – FULLBOKADKursen är fullbokad. Maila oss om du vill skriva upp dig på reservlistan: skrivmedyrsaochflora@gmail.com.

Varmt välkommen till en kurshelg för dig som är i färd med att skriva en roman. Kursen sker digitalt, via Zoom, så du kan bo var som helst för att delta.

Under 17 timmar (fredag eftermiddag till söndag kväll) kommer vi att angripa romanskrivande från olika håll. Kanske har du ett tema du vill utforska, kanske har du en berättelse som ligger och väntar på att bli skriven eller så har du redan kommit en bit. Tillsammans kommer ni som deltar att få grotta ner er i era egna och varandras romanprojekt för att utveckla dem.

Under helgen kommer ni att presentera era idéer för gruppen. Genom samtal, längre skrivövningar, egen skrivtid, textsamtal och uppläsningar kommer ni gemensamt och på egen hand att formulera, fördjupa och skapa konturer för era romanprojekt och förhoppningsvis träda längre in i er textvärld. Vi hjälper er även att sätta upp en plan för att hålla romanskrivandet vid liv efter helgens slut, som bonus erbjuds 20 minuters individuell handledning med en av oss. 


Kursen är väl anpassad för det digitala formatet – med ett dynamiskt upplägg. Vi skickar ut en Zoomlänk till er innan kursstart. Allt ni behöver är en dator med mikrofon, bra internetuppkoppling och Zoom som ni laddar ner kostnadsfritt.

Datum & tider: 
26-28 mars
fredag: 15.00-18.00
lördag: 9.00-17.00 (lunchpaus 12.00-13.00)
söndag: 9.00-17.00 (lunchpaus 12.00-13.00)
totalt 17 timmar


Pris:
3250 kr (ink. moms)

Vid behov kan betalningen delas upp på flera fakturor.

Jobbar du litterärt och har eget företag eller enskild firma är kursen avdragsgill. 


Bokning: 
Maila skrivmedyrsaochflora@gmail.com. Då skickar vi en bokningsbekräftelse och en faktura, så skicka med din adress. 

Från och med att du fått bokningsbekräftelsen har du 14 dagars ångerrätt. Efter det är anmälan till kursen bindande.

Om du avbokar efter ångerfristen försöker vi hitta en ersättare, annars behåller vi halva avgiften och du får tillbaka halva.

Blir du så sjuk att du inte kan delta får du avgiften tillbaka mot uppvisande av sjukintyg.


Sagt om kursen:

– Det var en riktigt rolig helg som ökade min skrivlust, laddade mig med massa ny kunskap och förberedde mig inför att ta min dröm ända in i mål. Ett helhetsgrepp jag inte förväntade mig men fick – så wow, tack för dessa dagar.


– Det var helt ärligt något av det roligaste jag gjort tror jag ... Tack så himla mycket! Var avslappnat och opretentiöst men samtidigt så på riktigt. Kursen gav både självförtroende och insikt i hur mycket arbete som krävs för att skriva en roman, men det på ett motiverande sätt. Så, så kul!

– Superbra, verkligen! Så imponerad av hur ni lyckades få det att kännas så nära och personligt trots att det blev på distans. Kändes också så himla genomtänkt och välarbetat av er, tex med textgrupperna och uppmuntring till fortsatt kontakt osv. Märktes verkligen att ni har mycket egen erfarenhet.


Samtliga deltagare från de tidigare romankurserna skulle rekommendera kursen till andra!

Kan du inte delta men vill ha information om kommande kurser? Skriv upp dig på vår maillista här.


#SKRIVMEDYRSAOCHFLORA


Mark

VÅRA ÖVRIGA SKRIVKURSERJag och Yrsa Keysendal håller skrivkurser ihop. Vi vill skapa ett rum för skrivandet där man inte behöver tävla om flest antal publicerade verk eller bäst grammatikkunskaper. Fokus ska i stället riktas mot den kreativa processen.

Yrsa är författare, folkhögskollärare och lektör. Läs mer om henne här.

Ett par blogginlägg jag har skrivit om kurserna:
Varm i precis hela kroppen efter denna snöiga helg Skriv med Yrsa och Flora,  2018

Vill du få mail när vi lägger ut nya skrivkurser? Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev här

Vill du boka oss, eller har du en fråga? Maila skrivmedyrsaochflora@gmail.com

Vi är tillgängliga för digitala bokningar på bibliotek och skolor under 2021.

Kommande kurser 2021:
Skriv din roman – 26-28 mars
Börja skriva – 16-18 april


Avslutade kurser:

Börja skriva, mars 2021
Lidingö stadsbibliotek, mars 2021
Börja skriva, februari 2021
Jönköpings stadsbibliotek, februari 2021
Börja skriva, januari 2021
Skriv din roman, januari 2021
Skriv din roman, november 2020
Asphyttan Metta House, september 2020
Jönköpings litteraturhus, augusti 2020
Bibliotek uppsala, juli 2020
Motala bibliotek, juli 2020
Skrivkvällar, maj 2020
Skrivkvällar, mars 2020
Asphyttan Metta House, november 2019

Asphyttan Metta House, september 2019
Upplands Väsbys bibliotek, juni 2019
Asphyttan Metta House, juni 2019
Göteborgs stadsbibliotek, april 2019

Litteralund, april 2019
Upplands Väsby bibliotek, mars-april 2019

You can sit with us, februari 2019
Asphyttan Metta House, februari 2019
Asphyttan Metta House, januari 2019
Gränslöst skapande, december 2018
Asphyttan Metta House, oktober 2018 
Gränslöst skapande, februari 2018

– Först och främst: Ni är så kunniga och delar kunskapen med oss på ett så lättförståeligt och inspirerande sätt. Det märks så tydligt att ni brinner för det här - inte bara för skrivandet, utan för att förmedla kunskapen kring skrivandet till andra. Det är ovärderligt i undervisningssammanhang! Ni ger oss skrivlust och skrivglädje. Dessutom är ni generösa och varma människor som lägger grund för en god kommunikation mellan oss deltagare. 
– Det är svårt att inte stryka medhårs, men man märkte verkligen hur mycket tid och energi som låg bakom den här helgen. Otroligt genomtänkt helg med en schysst balans mellan egentid och yoga, men också den gemsamma och värdefulla skrivtiden. Höll nästan på att glömma; hur tacksamt det har varit med era tips och tankar i såväl textsamtal som hur man ska fortsätta en skrivande vardag hemmavid!! Den här helgen får ett Solklart MVG rätt igenom!
– Fantastiskt att få befinna sig i ett så varmt och förstående rum, känna gemenskapen kring skrivandet och att få förstå att en inte är ensam. Att få dela och växa i och med att man vågar dela och att alla runt en vågar och växer lika mycket. En helt ny erfarenhet för mig att lära känna människor genom skrivandet. Också jätteskönt att känna att det var okej att inte orka vara social hela tiden. Asså hörni de här dagarna har varit livets dagar. Tack <3"


Mark